به گزارش شهرآرانیوز، اضطراب یک بیماری روانی است که بر رفتار، احساس و رفتار ما در زندگی تأثیر عمیقی میگذارد. حمله پانیک یکی از انواع اضطراب است که میتواند احساس شدید ترس مطلق برای مدت کوتاهی باشد. بسیاری از اینها به نوع غذای مصرفی ما مربوط میشود. برخی از غذاها میتوانند افسردگی و اضطراب ایجاد کنند پس بهتر است از آنها اجتناب کنیم در این مطلب چند مورد از آنها آورده شده است که میتوان از آنها دوری کرد.
قهوه، نوشیدنیهای انرژی زا، چای و شکلات از آن دسته نوشیدنیهایی هستند که کافئین زیادی دارند و میتوانند سیستم عصبی را برانگیخته و ویژگیهایی مانند هوشیاری را برای مدت زمان قابل توجهی افزایش دهند. انجمن بهداشت در یکی از گزارشات خود به افراد عصبی هشدار میدهد که از مصرف کافئین اجتناب کنند. تنگی نفس و تپش قلب از علائم شایع حمله قلبی هستند. همچنین کافئین میتواند مواردی مانند ضربان قلب نامنظم، عصبی بودن، سردرد و ناراحتی را به همراه داشته باشد به همین دلیل توصیه میشود از مصرف کافئین اجتناب کنید، زیرا میزان بالای آن میتواند خطرناک باشد.
مطالعات نشان داده است که سطح بالای سروتونین در بدن میتواند سطح اضطراب را افزایش دهد. شکر یکی از منابع اصلی سروتونین و عامل ایجاد اضطراب است همچنین نشان میدهد که بین اختلال اضطراب اجتماعی و سنتز سروتونین ارتباط متمایزی وجود دارد. آزمایشات تصویربرداری PET که بر روی ۳۷ بیمار انجام شد نشان داد که همه ۱۸ بیمار مبتلا به بیماریهای اضطرابی سطح سروتونین را در بدن خود افزایش داده اند.
چربی ترانس که به آن چربی هیدروژنه نیز گفته میشود یکی از بدترین نوع مواد غذایی است که میتواند بر روحیه تأثیر منفی بگذارد. مصرف غذاهای چرب ترانس میتواند خطر افسردگی را افزایش دهد، زیرا التهاب سلولهای اندوتلیال، سلولهای خونی را در بر میگیرد. غذاهای ترانس سطح کلسترول بد را افزایش و میزان خوب آن را کاهش میدهند و در نتیجه احتمال بیماریهای قلبی و سکته را افزایش میدهند. بسیاری از افراد مضطرب مبتلا به بیماری ناراحتی قلبی اضافه وزن دارند که به دلیل مصرف چربی ترانس ایجاد میشود.
کیک، پای کوکی ها، آب نباتها و دوناتها ... برخی از غذاهای حاوی چربی ترانس هستند.
وابستگی به گلوتن میتواند باعث بیماری سلیاک شود که یک بیماری با واسطه ایمنی است. حدود ۲.۵ میلیون آمریکایی در معرض خطر عوارض مصرف طولانی مدت مصرف گلوتن هستند، این ماده پروتئینی است که در گندم، چاودار و جو یافت میشود و افراد مسنی که حساسیت به گلوتن دارند دو برابر بیشتر در معرض افسردگی هستند.
قبل از اینکه بخواهید برخی غذاها را از رژیم غذایی خود حذف کنید، از پزشک خود در مورد وضعیت سلامت روانی خود مطمئن شوید. مشورت با متخصص تغذیه میتواند به شما در ایجاد نوع رژیم غذایی که سلامت روانی را تضمین میکند، کمک کند.
منبع: همشهری آنلاین